Poutine Nacho Plate

Poutine Nacho Plate

Bereidingstijd

Bereidingstijd
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 zakken Doritos Paprika
  • 500 ml Runderbouillon
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 75 g Roomboter
  • 75 g Bloem
  • 150 ml Donker bier
  • 2 el Ketchup
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 el Appelciderazijn
  • 2 Laurierblaadjes
  • 30 ml Donkere sojasaus
  • 250 g Bacon
  • 200 g Mozzarella (harde)
  • 10 g Bieslook

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Verwarm de kip- en runderbouillon samen met het blaadje laurier in een pan. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe zodra de boter bruist. Roer goed door. Wanneer dit naar koekjes begint te ruiken kan het bier er bij. Roer goed door en voeg dan de bouillon toe. Voeg de ketchup, Worcestersaus en de appelciderazijn toe. Breng langzaam aan de kook en laat de jus iets indikken. Voeg de sojasaus toe en roer goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Snijd de bacon in blokjes en bak krokant en goudbruin. Snijd de bieslook fijn.
4. Verdeel de Doritos over een met bakpapier beklede ovenschaal met de helft van de kaas en bacon. Bak goudbruin of totdat de kaas is gesmolten, dit kan ongeveer 5-10 minuten duren. Verdeel de rest van de kaas en bacon over de schaal en giet hierover de jus. Garneer met bieslook.

Tip: Liever vegetarisch, vervang de bouillon voor groentebouillon en vervang de bacon voor een vegetarische variant.