OVER DORITOS

Toen Hernan Cortez in 1521 Mexico veroverde, bestond de waardevolle buit uit meer dan alleen het Azteekse goud. Hij zag de Azteken genieten van een lekkere snack – de tortilla! Cortez nam deze snack mee van zijn reis en liet de rest van de wereld er kennis mee maken (waarvoor wij hem natuurlijk nog steeds dankbaar zijn!).

DE EERSTE COMMERCIAL

Heel wat jaren later, in 1966, introduceert Frito-Lay de tortillachips op de Amerikaanse markt onder de naam ‘Doritos’. Deze naam ‘Doritos’ heeft de prachtige Spaanse betekenis: ‘Little Bits of Gold’.

De eerste televisie commercial introduceert de driehoekvormige chips als
‘a swinging, Latin sort of snack’. 

HET MERK

Nederland wordt pas vele jaren later (in 1996 om precies te zijn) verrast met deze nieuwe, ongekende smaaksensatie. De driehoekige vorm gecombineerd met het unieke recept van versgeroosterde maïs, wordt op de markt gebracht in twee smaken: Nacho Cheese en U.S. Original. 

Natuurlijk blijkt de tortilla chip voor Nederland onweerstaanbaar. Het assortiment is inmiddels dan ook aardig uitgebreid! Ontdek nu jouw favoriete smaak.

​VAN MAIS TOT DORITOS

Hoe maakt Doritos jouw favoriete tortilla chips eigenlijk? Natuurlijk beginnen we met de maïs op het land. Na de oogst selecteren we de beste maïs, waarna deze wordt gekookt, geweekt, gewassen en vermalen tot een deeg. Dit smaakvolle maïsdeeg wordt gestampt, gekneed en uitgerold tot lange, dunne stroken waaruit de unieke Doritos driehoekjes worden gesneden. Het kost wat bloed, zweet en tranen, maar dat is het meer dan waard.

Nu het belangrijkste onderdeel! De chips wordt geroosterd en vervolgens in zonnebloemolie gefrituurd. De lekker heftige Doritos smaak wordt in een ronddraaiende trommel toegevoegd. Alleen de Doritos met een maximale kraak en explosieve smaak komen door de laatste kwaliteitscontrole, waarna ze worden gewogen en verpakt in de welbekende felgekleurde zakken.