Koreaanse Corn Dog

Koreaanse Corn Dog

Bereidingstijd

Bereidingstijd
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak Doritos Nacho Cheese (verkruimeld)
  • 8 Dikke hotdogs
  • 500 ml Melk
  • 420 g Bloem
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Zout
  • 14 g Gist
  • 4 el Gochujang (aangelengd met water)
  • 4 el Mosterd
  • 1 Bosui (dunne ringetjes)
  • 200 g Kimchi (kant en klaar)

Bereidingswijze

1. Meng in een kom de bloem, gist, suiker, knoflookpoeder, cayennepeper, melk en zout. En schenk het beslag in een hoog glas/maatbeker. Prik de hotdogs op de prikkers en wentel door het beslag en vervolgens door de verkruimelde Dorito’s
2. Verhit de olie of frituur tot 180 graden en bak de corn dogs in circa 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Serveer de Corn dogs met de gochujangsaus, mosterd, bosui en de kimchi.

Tip: Ook lekker met een andere saus zoals bijvoorbeeld sriracha mayonaise.