Gebakken Vis in een crust van Tortilla Chips

Gebakken Vis in een crust van Tortilla Chips

Bereidingstijd

Bereidingstijd
1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 Doritos Dippers Naturel (verkruimeld)
  • 4 Kabeljauwfilet
  • 2 Eieren
  • 200 g Bloem
  • 4 Groene rawit
  • 5 g Trassi
  • 2 Sjalotjes
  • 2 Knoflook tenen
  • 1 Limoen (sap)
  • 4 Limoenblaadjes
  • 1 Citroengras stengel
  • 100 ml Olie (neutrale)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prik wat gaatjes in de aubergine, leg op een bakplaat en rooster in circa 45 minuten gaar in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen. Snijd de aubergine doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en laat uitlekken in een zeef. Zet apart.
3. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Verwijder de schil van de gember en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
4. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de chili bonenpasta, sojasaus, bouillon, Chinese azijn, oestersaus en suiker toe. Kook de saus in voor circa 10 minuten. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak kort mee. (optioneel wat saus zonder aubergine apart houden om er later overheen te doen voor extra pit)
5. Serveer de Doritos met de aubergine dip en garneer met bosui en sesamzaad.

Tip: Ook lekker om andere specerijen en smaakmakers te gebruiken.